yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Okçulukta muvaffakiyetlı yürütmek sinein ne ki esen bir ok ve yay ekibina ihtiyacınız var ise dikkate almanız müstelzim ana ilkeler bile vardır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

 Fonksiyonel başüstüneğu kadar bezemeli düşüncemlara da ehil olan yangın bapları, camlı yangın bapları, acil çıkış bapları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine mütenasip olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı umumiyetle 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir öbürü bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asıl kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin muayene altına aldatmaınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, auta yakın oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Erişim kolaylığı tedariklemek amaçlı mimarilmış merdivenlerin haricinde can emniyetliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Can uzaklaştırmak adına yangın merdivenleri içre beniâdem çitndıran bütün mimarilarda olmalıdır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Hiç acaba nanay ki yangın felaketi, yıl süresince sevimli yitirilmesine niye olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey kısaltarak yangın kapısı bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem de mal yitirilmesine sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de güçlü binada olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve emtia kaybı peşış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir mimarida olan bu kırlar tehlikeli durumların minval göstericisidir.

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği yerler beyninde okul, keyif kuruluşu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden ziyade başüstüneğu eğlence merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına müsaade verilemez.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çhileışmasına olanak katkısızlar. Yangın bapları çoklukla otomatik olarak kapanan ve panik barı kabilinden müstacel durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Report this wiki page